lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kesä. Kesä. Kesä.

Kesä on nyt ihan oikeasti täällä. Tässä ja nyt. Voi kun olisikin aina, mutta  näillä leveysasteilla täytyy ottaa irti se minkä saa ja mitä tarjoillaan.

Kesän alkuun pääsin pienelle irtiotolle ystävien kanssa mökkeilemään. Irtiotto olikin tarpeen tiiviin opiskelutalven ja -kevään loppuun. Ystävien seura, puusauna järvenrannalla, mitään tekemätön hiljaisuus.. Ja ehkä taisi siellä pari musiikillista iloitteluakin olla mukana. Ihanat aurinkoiset aamut ja aamiainen ulkosalla. Kedonkukat ja pörriäiset. Kesäyö. Sitä en olekaan vuosiin ihaillut jalkapatikassa puolen yön jälkeen. Kaunista. Pitäisi useammin lähteä ihan asiakseen kuvaamaan öiseen aikaan, luonto tarjoilee kauneuttaan niin hienovaraisesti auringon jo laskeuduttua.



Puutarhassa kärhö kukkii vuolaasti siroin valkoisin kukkasineen ja huima reilun kolmen neliön laatikkokasvimaani alkaa pukata siemenistä näkyviäkin tuloksia maan pinnalle. Kesäkurpitsat on kylvetty viime vuotisten keltaisten kesäkurpitsoiden siemenistä, jotka otin syksyllä talteen. Nauris on kaskinaurista ('Enon kanta', Brassica rapa rapifera), jonka siemenet ostin Oma Piha 2014-messuilta Hyötykasviyhdistyksen osastolta. Nauriskokeiluni on ensimmäinen laatuaan, saa nähdä mitä siitä tulee..




Puutarha on nyt kyllä aivan hunningolla, rikkaruohot repsottavat ja suunnitelmat odottavat toteuttajaa. Prioriteettina on ollut saada kouluhommat sille mallille, että saisin kevään projektit pulkkaan ja pääsisin käsiksi kesäksi ahnehtimiini projekteihin. No, kevät hommat ovat nyt melko lailla kunnossa ja nyt voi huoahtaa, että selvisin! 

Rantakausi on korkattu! Pikkumiehiä eivät meren viileät aallot säikyttäneet, mutta minuahan ei sinne vielä saa.. Vaikka talvisaikaan uinkin avannossa, niin kesäveden täytyy olla kuitenkin lämmintä. Viimeisin merkintä luonnonvesissä uinnista on uuden vuoden tienoilta Jerisjärjestä, ja taitaa se hetken vielä pysyäkin tuoreimpana..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti